14 Şubat 2014 Cuma

Şampiyonlar Ligi Son 16 Dosyası

   Şampiyonlar Ligi'nin belki de en çekişmeli ve en keyifli haftasına geldik: son 16! İşte son 16 eşleşmeleri ve takımların durumu.


Manchester City - Barcelona

   İki takım da Avrupa'nın en güçlü takımları arasında gösteriliyor. Her bölgede etkili oyunculara sahipler. Bir tarafta Messi, Neymar, Xavi, Iniesta ve Alexis; diğer tarafta Agüero, Negredo, Nasri, Jesus Navas ve Yaya Toure. Bu eşleşme her sonuca açık gibi görünüyor.






























Bayern Münih - Arsenal

   Geçen yıl yine eşleşen, birbirlerini rakip sahada yenen ve aynı oyun anlaşına sahip bu iki takımın karşılaşmasında favori Bayern olarak gösteriliyor. Bayern %63'lük topla oynama yüzdesi yakalarken Arsenal %53'te kalmış. İki takım da topun kontolünün kendinde olmasını istiyor. Bayern 115 pozisyona girip 17 gol atmış, Arsenal ise 47 pozisyonda 8 gol bulmuş. Mesut'lu Podolski'li Arsenal'in,  Götze'li Robben'li Bayern Münih karşısında işi zor gözüküyor.











Galatasaray - Chelsea

   Son yılların en güçlü teknik direktörlerinden biri olarak gösterilen Jose Mourinho'nun Chelsea'si Galatasaray karşısında bir adım önde görünüyor. Galatasaray'ın Drogba, Sneijder ve Selçuk gibi etkili silahları var. Chelsea cephesinde de Hazard'ın son haftalardaki performansı göz dolduruyor. Bu sezon formda olan Chelsea karşısında son haftalarda eski formuna dönen Galatasaray'ın ne yapacağı merak konusu.












AC Milan - Atletico Madrid

   Diego Simeone son yıllarda yaptıklarıyla Avrupa'nın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak görülüyor. Yinede maçın favorisini söylemek zor. goal.com'un yaptığı ankete göre Atletico galibiyetinin oranı %35, Milan galibiyetinin oranı %53, beraberlik ise %12. Arda'lı David Villa'lı Atletico ve Balotelli'li Essien'li Milan'nın karşılaşması heyecanlı geçeceğe benziyor. 







Real Madrid - Schalke

   Real Madrid efsanelerinden Raul bu eşleşme için "Real Madrid, Schalke'den daha iyi bir takım bunu kabul edelim. Fakat bir Alman takımıyla oynarken her zaman tetikte olmalısınız çünkü tüm Alman takımları gibi Schalke de sonuna kadar savaşan bir ekip. Hem de gerçekten iyi bir kadroları var" demiş. Doğru söze ne denir!







Leverkusen - PSG
  
    Leverkusen saldırgan bir kontratak sistemi oynuyor. Klasik bir kontratak takımının aksine Leverkusen, orta sahada oldukça etkili oyunculara sahip. Leverkusen kupanın favorilerinden olmasa da hafife alınacak bir takım değil. PSG ise Ibrahimovic'in etrafında Menes, Pastore Lavezzi ve Moura'dan oluşan bir hücum gücüne sahip. 







Borussia Dortmund - Zenit

  Jürgen Klopp yönetimindeki Borussia Dortmund son yıllarda çok başarılı bir dönem geçiriyor. Zenit cephesinde de Hulk geçtiğimiz sezondan sonra gruplardaki başarılı performansıyla göz doldurdu. Buna rağmen favorinin Dortmund olduğunu söyleyebiliriz. 








Olympiakos - Manchester United

  İlk bakışta Manchester United favori gibi görünse de Yunan ekibi oldukça iddialı. Teknik direktör Michel "isterseniz bana deli deyin ama hiç korkum yok" diyerek son yılların en formsuz Manchester United'ına meydan okuyor. 












1 Şubat 2014 Cumartesi

Luis Aragones Hayatını Kaybetti




İspanya milli takımı ve Fenerbahçe'nin eski hocası 75 yaşındaki Luis Aragones'in Centro de Madrid kliniğinde bu sabah hayatını kaybettiği bildirildi. Aragones'in doktoru Pedro Guillen, 75 yaşındaki futbol adamının lösemiden öldüğünü belirtti. Son olarak Fenerbahçe'yi çalıştıran Aragones, yaklaşık iki ay önce emekliye ayrıldığını açıklamıştı.

Real Madrid takımı bugün hayatını kaybeden efsane teknik adam Luis Aragones'i unutmadı. Takımın antrenman sahasında toplanan futbolcular ve teknik heyet, çalışmalar öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak Aragones'i andılar.

2004'te İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Aragones'in, Jose Antonio Reyes'e, Arsenal'den takım arkadaşı olan Fransız oyuncu Henry'yi kastederek, "O siyah pislikten daha iyi olduğunu göster" demesi uzun süre manşetlerden düşmedi.


İspanya'nın efsane teknik direktörleri arasında yer alan Aragones,  ülkesinde Atletico Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia, Mallorca, Espanyol, Real Betis ve Oviedo takımlarını çalıştırdı. İspanya dışındaki tek çalıştığı ülke Türkiye olan Aragones, 2008-2009 sezonunu Fenerbahçe'nin başında geçirmişti.

Futbolcu olduğu dönemlerde 1966, 1970 ve 1973 yıllarında İspanya Ligi (La Liga) şampiyonluğu ve 1965 ve 1972'de Kral Kupası'nı (o zamanki adıyla General Kupası) kazandı.  En büyük başarılara teknik direktörlük kariyerinde ulaşan Aragones'in kariyerindeki en büyük kupa ise İspanya Milli Takımı ile 2008 yılında aldığı Avrupa Şampiyonluğu oldu.
Aragones, Sadece 1 yıl başına geçtiği Barcelona ile 1988 yılında Kral Kupası'nı kaldırma başarısı göstermişti.

10 yıl top koşturuktan sonra futbolu bıraktığı takım olan Atletico Madrid'i çeşitli aralıklarla 4 kez çalıştıran Aragones efsaneleştiği bu kulüpde birçok başarıları bulunuyor. Bunlar;
1977 - La Liga şampiyonluğu
1976,1985, 1992 - Kral Kupası
1974 - Kıtalararası kupa
1985 - İspanya Süper Kupası
2002 - İspanya 2. Lig'i şampiyonluğu
1991 - İberya Kupası





Fenerbahçe'den Başsağlığı Mesajı

Fenerbahçe Kulübü, 2008 - 2009 sezonunda futbol takımının teknik direktörlüğünü yapan İspanyol teknik adam Luis Aragones'in hayatını kaybetmesi üzerine başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "2008-2009 sezonunda futbol takımımızın teknik direktörlük görevini yürütmüş olan, İspanya ve Dünya Futbolu’nun önemli değerlerinden biri, Jose Luis Aragones Suarez’in vefat haberini bu sabah üzüntüyle öğrendik.

Dünya Futbol Tarihi’nde önemli bir yeri olan Eski Teknik Direktörümüz Aragones’e Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm sevenlerine ve futbol dünyasına başsağlığı dileriz."