14 Şubat 2014 Cuma

Şampiyonlar Ligi Son 16 Dosyası

   Şampiyonlar Ligi'nin belki de en çekişmeli ve en keyifli haftasına geldik: son 16! İşte son 16 eşleşmeleri ve takımların durumu.


Manchester City - Barcelona

   İki takım da Avrupa'nın en güçlü takımları arasında gösteriliyor. Her bölgede etkili oyunculara sahipler. Bir tarafta Messi, Neymar, Xavi, Iniesta ve Alexis; diğer tarafta Agüero, Negredo, Nasri, Jesus Navas ve Yaya Toure. Bu eşleşme her sonuca açık gibi görünüyor.






























Bayern Münih - Arsenal

   Geçen yıl yine eşleşen, birbirlerini rakip sahada yenen ve aynı oyun anlaşına sahip bu iki takımın karşılaşmasında favori Bayern olarak gösteriliyor. Bayern %63'lük topla oynama yüzdesi yakalarken Arsenal %53'te kalmış. İki takım da topun kontolünün kendinde olmasını istiyor. Bayern 115 pozisyona girip 17 gol atmış, Arsenal ise 47 pozisyonda 8 gol bulmuş. Mesut'lu Podolski'li Arsenal'in,  Götze'li Robben'li Bayern Münih karşısında işi zor gözüküyor.











Galatasaray - Chelsea

   Son yılların en güçlü teknik direktörlerinden biri olarak gösterilen Jose Mourinho'nun Chelsea'si Galatasaray karşısında bir adım önde görünüyor. Galatasaray'ın Drogba, Sneijder ve Selçuk gibi etkili silahları var. Chelsea cephesinde de Hazard'ın son haftalardaki performansı göz dolduruyor. Bu sezon formda olan Chelsea karşısında son haftalarda eski formuna dönen Galatasaray'ın ne yapacağı merak konusu.












AC Milan - Atletico Madrid

   Diego Simeone son yıllarda yaptıklarıyla Avrupa'nın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak görülüyor. Yinede maçın favorisini söylemek zor. goal.com'un yaptığı ankete göre Atletico galibiyetinin oranı %35, Milan galibiyetinin oranı %53, beraberlik ise %12. Arda'lı David Villa'lı Atletico ve Balotelli'li Essien'li Milan'nın karşılaşması heyecanlı geçeceğe benziyor. 







Real Madrid - Schalke

   Real Madrid efsanelerinden Raul bu eşleşme için "Real Madrid, Schalke'den daha iyi bir takım bunu kabul edelim. Fakat bir Alman takımıyla oynarken her zaman tetikte olmalısınız çünkü tüm Alman takımları gibi Schalke de sonuna kadar savaşan bir ekip. Hem de gerçekten iyi bir kadroları var" demiş. Doğru söze ne denir!







Leverkusen - PSG
  
    Leverkusen saldırgan bir kontratak sistemi oynuyor. Klasik bir kontratak takımının aksine Leverkusen, orta sahada oldukça etkili oyunculara sahip. Leverkusen kupanın favorilerinden olmasa da hafife alınacak bir takım değil. PSG ise Ibrahimovic'in etrafında Menes, Pastore Lavezzi ve Moura'dan oluşan bir hücum gücüne sahip. 







Borussia Dortmund - Zenit

  Jürgen Klopp yönetimindeki Borussia Dortmund son yıllarda çok başarılı bir dönem geçiriyor. Zenit cephesinde de Hulk geçtiğimiz sezondan sonra gruplardaki başarılı performansıyla göz doldurdu. Buna rağmen favorinin Dortmund olduğunu söyleyebiliriz. 








Olympiakos - Manchester United

  İlk bakışta Manchester United favori gibi görünse de Yunan ekibi oldukça iddialı. Teknik direktör Michel "isterseniz bana deli deyin ama hiç korkum yok" diyerek son yılların en formsuz Manchester United'ına meydan okuyor. 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder