4 Mart 2014 Salı

Puyol'dan Emeklilik Kararı


       

       Barcelona efsanesi Carles Puyol, sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını açıkladı. Sözleşmesi 2016'da bitecek olan 35 yaşındaki kaptanın başka bir takıma gitmeyi düşünmediği konuşuluyor. 



     Futbola kaleci olarak başlayıp bir sakatlıktan sonra forvete dönen Puyol, La Masia'da defansif ortasaha olarak oynamaya başladı. 1999 yılında Louis van Gaal, Puyol'u A takıma çıkardı. 2000 yılından itibaren hem Barcelona A takımının hem de İspanya Milli Takımının değişmez oyuncusu oldu. Bir dönem sağ bek olarak da oynayan Puyol, 2007 yılında dünyanın en iyi defans oyuncusu seçildi. 2008 yılında Barcelona formasıyla 400. maçına çıktı. 2009 yılında yaklaşık 100 resmi maça çıkan Puyol, "Barça, bütün Katalan çocuklarının oynamak istediği bir takım, ben Barça'da oynayarak hayalimi yaşıyorum ve Barça'da emekli olmayı hayal ediyorum" dedi. 

    Duran toplarda gol bulabilen aynı zamanda duran top kullanmada da oldukça başarılı olan Katalan oyuncu kariyeri boyunca sadece Barcelona forması giydi. Barcelona formasıyla defalarca La Liga, Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa ve Copa del Rey'de başarıya ulaştı. 





       İspanya Milli Takımında 94 maça çıkan Puyol aynı zamanda Katalunya Milli Takımında da oynuyor. İspanya Milli Takımıyla 2010 Dünya Kupası dahil toplam 4 kupa kaldırdı. 
     





      2012 yılında sözleşmesini 2016'ya kadar uzatan Puyol'un, aynı yıl geçirdiği diz ameliyatından sonra emekliliği düşünmeye başladığı konuşuluyordu. Carles Puyol'un sezon sonu futbolu bırakacağını açıklamasının ardından birçok futbolcu sosyal medyadan destek oldu. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder